Aleksander Gjoka – Kuturu

Capo ne perden e 3-te

Intro: em – am – em –am –em/g – am – em/g – am

Am—————-Em
Eci rrugës kot, kuturu,
——F———G
dhe s’di ku shkoj…
Am —————————Em
Xurxull jam prapë unë… se ajo,
——-F————-G
një bohem nuk e do.
Dm
Sa të desha, shpirt,
————G
s’mund ta dish.
—C——————–Am
Të vodhën ty pabesisht,
——F————————–E
me pije mbys dhimbjen pa fund.

Am Em
Sa e lumtur je, unë s’e di,
——F———G
me atë që jeton.
————-Am———————-Em
Mund ta blejë ai për ty dhe botën,
————-F——-G
vetëm zemrën, jo!
Dm——————————G
Mbeti shkretë tani streha jonë,
—-C—————————–Am
në luks je ngrirë… në kyç, trishton,
—F—–E——————-Am——Em—Am
si në muze… si një Xhokondë.

Ref.
———–F———————-G
Unë në jetë i pasur s’jam vërtet,
———–C—————————–Am
por në ëndërr e shoh veten mbret (!)
———-F——————————-G–
Nëpër pub-e tok me miqtë harxhoj,
—————C—G—Am
unë Hënën si monedhë.
——–F————————E
Ti po fle tani, Xhokonda ime,
———Am
shiu si det mbi mua zbrazet,
——–F——————–G
as rrufetë s’më ngasin dot,
————-Am
sa ka një Zot…!

Eci rrugëve kot, mori fund,
ky fati im – kuturů.
Ty s’të kam tani dhe në shi,
dehja po më shkund.
Se në dashuri, kur të dhemb,
jo dehja s’del dhe aq lehtë.
Të desh, Xhokondë, ty… një bohem….!

Ref.: 2x
Unë në jetë i pasur s’jam vërtet,
por në ëndërr e shoh veten mbret (!)
Nëpër pub-e tok me miqtë harxhoj,
unë Hënën si monedhë.
Ti po fle tani, Xhokonda ime,
shiu si det mbi mua zbrazet,
as rrufetë s’më vrasin dot,
sa ka një Zot…!

as rrufetë s’më vrasin dot,
sa ka një Zot…!