Minatori – Pse shkove ti

Strofa,refreni: Cm–G#–D#–A#

Me vendim te prere nje ekspres egzekutoj
e shfletoj gazeten, dhe per ty mendoj
shtetis neper tituje askund nuk eshte gjete
ne Prishtine, ne Kosove, askund ne planete.

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Lexoj deklarata nga disa patriote
gazetare, shkrimtare, poet e budalle
vuatjet e tyre per kange jane pandare
kur folshe me ta te duket vetja shka

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Ndalem te kalendari historik
dhe me ka pak dro dhe frike
asgje sot per boten nuk eshte vendose
ne kete dite as Titaniku seshte fundos

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Date e parendsishme sot asgje spaska ngjare
ne kete dite as John Kennedy nuk eshte vra
as Nile Amstrongu sot nuk ska shkel ne hane
e per cudi sot kurkuj sja pasna qi ate nane

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Psee shkove ti
Psee shkove ti

Lexoj prognazone metrologjike
bore, shi, dielle, te rreshura politike
Krej qka di dhe qka eshte me rendsi
sot ti nuk je ketu sot shkove ti

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Opcione per Kosoven, sa te duash menjehere
ta mbshtjellin ta paketojne si nje hamburger
zgjedhje per Kosoven sa te duash si ne korent
Kosova republike, panvaresi, Kosova Kontinente

Pse shkove ti
Pse shkove ti

A ka shperthy ndonje bombe sot ne qender te Bombajit
ndonje bishti i sert a u pervlu ne gjykym te cajit
Hitleri a boni sot vetevrasje ne Berlin
apo ra bomba atomike ne Hiroshime

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Sot shkova ti athua askush nuk mbet
sikur dikush ma vodhi kete qytet
sot dielli lindi dhe do te perndoj
mos mendo se me more ne qafe
se sot per ty do te mastruboje.

Cm           D#–G#–D#–A#

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Psee shkove ti
Psee shkove ti