Ilir Shaqiri – Engjujt Arberor

Am C G Am

U nisa fushës dhe malit ta vrasë vdekjen

Am C G Am

barot dhe hekur më ranë në krahëror

Am C G Am

dhe këmbë e dorë e patën s’fundi herë pikëpjekjen

Am Dm F G Am

atje mbi majat, atje mbi majat në dëborë

Am C G Am

Dhe zbrita tu ec lirshëm atdheut flori

Am C G Am

me një këmbë të hapëroj udhës ii të gjatë

Am C G Am

andej kah u nisën stërgjyshërit e mi

Dm

dhe rend çdo ditë e natë

F G Am

dhe rend për ditë e rend për natë

Am G F

Ktheje kokën vëlla në strehën time qiell

Am G F

në trupin tim lexova, këtu nis liria

Dm Am G

Në mos qoftë atdheu i ngrohtë si diell

F G F G Am

s’kanë pse i duhen, skanë pse i duhen gjymtyrët e mia

Am C G Am

Njëra dorë më ngeli pendën që ta shtrëngoj

Am C G Am

e t’iu thurr lavdi dëshmorëve- trima që ranë

Am C G

n’tela të kitarës o kënga të jehojë

Am Dm F G Am

për engjujt arbëror o përEngjujt arbërorë – e shpirtin vigan

Am C G Am

Falma një buzëqeshje nese ta vrava vdekjen

Am C G Am

ma përkund lirinë shekujve në përjetësi

Am C G Am

kur prisnin rrufetë përmbi supet tona

Am Dm F G Am

mos të isha unë Heeej mos isha unë do të ishe ti

Reff.